Prowadzisz swój biznes gastronomiczny? Zastanów się, jak docierać ze swoim jedzeniem do coraz większej liczby osób!
Nie da się ukryć, że prowadzenie swojej restauracji jest ciężkim kawałkiem chleba. O ile często wyobrażamy sobie, iż jest to świetna zabawa, a dodatkowo można praktycznie przez cały czas stołować się w tego rodzaju miejscu za darmo, o tyle rzeczywistość zdecydowanie nie jest już tak różowa. Posiadanie własnej restauracji zazwyczaj oznacza konieczność wczesnego wstawania, aby dowieźć do restauracji świeży towar, a na dodatek trzeba być praktycznie cały czas na miejscu i pilnować swojego interesu. Na dodatek dochodzą do tego kłopoty z utrzymaniem płynności gotówkowej i obowiązek rywalizacji z konkurencją, której właściwie każdego dnia pojawia się na rynku coraz więcej i niewątpliwie jest ona coraz bardziej wyspecjalizowana.

przemysł - fotka

Autor: Marcin Polak
Źródło: http://www.flickr.com

Czy istnieją zatem jakieś cudowne sposoby na przyciągnięcie do siebie większej liczby klientów? Jeśli chcesz być na bieżąco z modą, bez wątpliwości powinieneś pomyśleć o foodtrucku, czyli mobilnym samochodzie z jedzeniem – szczególnie, że właśnie zaczyna się sezon wakacyjny i coraz więcej osób nie tylko decyduje się na jedzenie w knajpach (bo z powodu gorąca nie chce im się gotować jedzenia we własnych domach), ale również chce jeść na wolnym powietrzu. Postawienie foodtrucka Twojej knajpy w jednym z popularnych miejsc na wakacyjny odpoczynek oraz serwowanie tam paru podstawowych dań, które łatwo da się zjeść na wolnym powietrzu, bez wątpienia będzie strzałem w dziesiątkę. W dodatku koszt takiego foodtrucka bynajmniej nie będzie wysoki – wystarczy zainteresować się, ile kosztuje [TAG=agregaty] prądotwórcze wynajem w Twojej okolicy oraz kupić gdzieś właściwych wymiarów przyczepę, którą bez większego trudu da się przerobić na mobilną kuchnię (Adex). Taki sposób serwowania swojego jedzenia niewątpliwie zyskuje coraz większą popularność nie tylko wśród właścicieli restauracji, ale także pośród samych konsumentów, którzy bez wątpienia wolą zapłacić nieco mniej w foodtrucku niż w knajpie, a w zamian otrzymać dobrej jakości jedzenie, które będą mogli skonsumować na łonie natury. Jeżeli Ty również chcesz spróbować tego typu biznesu, sprawdź szybko agregaty prądotwórcze wynajem i nie wahaj się ani minuty dłużej! Dowiedz się więcej o firmie: opis firmy.

Otworzenie własnego foodtrucka to także oczywiście znakomity pomysł na zareklamowanie swojej knajpy stacjonarnej.

Jeżeli szukasz czegoś wyjątkowo porywającego na podnoszony w tym miejscu temat, to kliknij i zerknij na tekst (http://eurea.pl/praca) wspomnianego tekstu.

Trzymamy bardzo za Ciebie i Twoją knajpę kciuki!

About