Polskie superjedzenie pod postacią owoców i warzyw. Spora zawartość substancji odżywczych i mała kaloryczność
Od dawna wiadomo, iż w naszym kraju mamy wspaniałe owoce i warzywa. Sporo z rozpowszechnionych w Polsce produktów to tak zwane superjedzenie – jedzenie o ogromnej zawartości substancji odżywczych o bardzo pozytywnym wpływie na organizm człowieka, jak witaminy, mikro- i makroelementy, antyoksydanty, błonnik albo potrzebne tłuszcze.

Produkty te pomogą nie tylko zapewnić dobre zdrowie, ale również pomogą zadbać o szczupłą sylwetkę, podkręcić przemianę materii. Gdy zmrużymy oczy i wymarzymy sobie, okazałe, soczyste jabłka czy pachnące gruszki czy inne regionalne owoce Polska ma je wszystkie na wyciągnięcie ręki – w sadach w czystych rejonach naszego kraju.

Owoce i warzywa można zjadać na surowo, mają wtedy najwięcej dobrych właściwości, lecz możemy je też zamrażać, suszyć, kisić i robić z nich różne przetwory. Jeżeli chcemy zrobić duże ilości przetworów na zimę, można znaleźć hurtownię najbliżej nas wpisując słowa „owoce warzywa hurt”. Warto wcześniej zaplanować sobie, które dokładnie sałatki czy sosy będziemy robić, aby obliczyć, ile kilogramów warzyw i owoców będziemy potrzebować. Ewentualne nadwyżki można oczywiście przemrozić, jednak dobrze jest znaleźć rolnika sprzedającego hurtowo i potrzebne zakupy podzielić sobie na kilka razy. Polecamy Jabłka eksport, sprawdź!

Owoce i warzywa

Autor: Global Panorama
Źródło: http://www.flickr.com

Istotne jest także to, żeby zużywać składniki kupione na targu lub giełdzie jak owoce warzywa hurt, które akurat w danym czasie są najlepsze, soczyste i aromatyczne.

Kiedy klikniesz na pomocny link (https://tmbpolska.pl/przenosniki-tasmowe-tasmociagi/), ujrzysz, że posiada zbliżone informacje na opisywany temat – te dane wciągną Cię totalnie.

Wówczas przetwory będą najlepsze. Podobnie z zamrażaniem – należy zamrażać owoce i jarzyny, które są bardzo dojrzałe, zdrowe. Przypilnujmy tego wybierając owoce hurt, ponieważ niższa cena może też czasami sugerować drugi sort. Idealnie byłoby jeść je kiedy jest na nie sezon – są wtedy najlepsze, wiemy, że nie były przechowywane długo w chłodniach i nie potraktowano ich konserwantami aby nie zepsuły się w transporcie.

Jeżeli chodzi o sezonowe jarzyny czy grupy producentów owoców ma ich całkiem sporo, więc jest w czym przebierać praktycznie o każdej porze roku. Na wiosnę nowalijki, znakomite owoce latem – truskawki, wiśnie, agrest, na jesień jabłka, dynie, śliwki i gruszki, a na zimę – korniszony, kapusta kiszona czy kiszone ogórki.

Przeważające w diecie polskie jarzyny i owoce to naprawdę najlepszy wybór. Szczególnie gdy znajdziemy dobrego dostawcę, który sprzeda nam warzywa i owoce hurt. Przy hurtowych ilościach można planować tygodniowe, urozmaicone i pożywne dania.

About